• Huvudmeny

Lämna förslag

Finns det någon levande tradition som du tycker ska finnas med? Använd formuläret för att skicka in ditt förslag.

Fyll i så mycket du kan i fälten nedan och beskriv med dina egna ord: Vad är det? Hur går det till? Vem eller vilka är berörda? Har det koppling till en särskild tidpunkt eller plats? Berätta gärna om hur det har varit förr i tiden, och om du har några tankar kring hur det kan bli i framtiden. Används det på något nytt sätt idag, och finns det fler möjligheter för detta kulturarv?

När du väl skickat in din text finns ingen möjlighet att göra ändringar i den ursprungliga texten. Tänk därför noga igenom vad du ska skriva. Tänk också på att spara din text i ett eget dokument. Skulle du i efterhand vilja tillägga eller ändra något i den ursprungliga texten kan du kontakta vår samordnare.

För att skicka med en fil (bild, videoklipp, ljudklipp etc.) använder du ett separat formulär som du hittar längst ned på sidan. Alla förslag kommer att behandlas och du kommer så snart som möjligt att få ett besked om hur vi kan gå vidare med ditt förslag. Beredningen av förslagen sker i samråd med förslagsställarna, så var noga med att fylla i aktuella kontaktuppgifter. Processen från förslag till förteckning kan ta tid.

Förslag till förteckning

Fyll i så många fält som möjligt nedan.

KontaktuppgifterSkicka förslag

Skicka bild, videoklipp eller ljudklipp

Tänk på att de bilder eller videoklipp som du skickar in fritt ska kunna användas av Institutet för språk och folkminnen för publicering på hemsidan eller i andra sammanhang. Skicka därför bara in bilder eller videoklipp som du har full förfoganderätt över och bifoga uppgift om fotografens namn.

Välj och bifoga en eller flera filer
Bilder, videoklipp, ljudklipp etc.Jag ger Institutet för språk och folkminnen fri förfoganderätt till inskickat material (namn och eventuell organisation/anknytning). * (obligatorisk)
Uppdaterad 09 november 2021
Logga Levande traditioner

Kontakt

För frågor runt formuläret eller förteckningen över immateriella kulturarv, kontakta:

Annika Sjöberg, samordnare – Unescos konvention om det immateriella kulturarvet

E-post: Annika Sjöberg