• Huvudmeny

Undersökning om myndigheternas information på finska och på svenskt teckenspråk

Många myndigheter har översättningar av en del av informationen som finns på deras webbplatser. Men hur används översättningarna av talare på respektive språk? Det vill Språkrådet ta reda på.

Fotografi föreställande ett förstoringsglas mot en vit bakgrund. Förstoringsglaset är mässingsfärgat med rött handtag.

Hur upplever du som finsk- eller teckenspråkstalande myndigheters översättningar? Delta gärna i Isofs undersökning.

Denna enkätundersökning vänder sig till talare av finska och svenskt teckenspråk. Språkrådet samarbetar med fyra myndigheter: Försäkringskassan, Kronofogden, Pensionsmyndigheten och Polisen. Har du som finskspråkig eller teckenspråkig besökt någon av dessa myndigheters webbplatser kan du delta i Språkrådets undersökning.

Klicka på någon av länkarna i rutan uppe till höger för att komma till enkätundersökningen. Som finskspråkig kan du välja att svara på finska eller på svenska. I enkäten som vänder sig till teckenspråkiga finns det översättning till svenskt teckenspråk vid varje fråga. Enkäten tar bara några minuter att besvara och du svarar anonymt. Enkäten är öppen fram till och med den 31 oktober 2020.

Behöver du kolla på översättningarna en gång till, kan du klicka på länkarna i rutan nere till höger som leder till respektive myndighets sida på finska eller på svenskt teckenspråk.

Kontakt

Om du har några frågor kan du kontakta Språkrådets medarbetare.

Tarja Larsson, språkvårdare i finska, tarja.larsson@isof.se, 073-558 60 63

Tommy Lyxell, språkvårdare i svenskt teckenspråk, tommy.lyxell@isof.se, 073-558 60 68.

Informationen ovan på teckenspråk

Uppdaterad 09 november 2021