• Huvudmeny

Uppdaterad 7 februari 2021

Tillfälliga förändringar med anledning av covid-19

Med anledning av covid-19 påverkas delar av Isofs verksamhet tillfälligt.

Isofs ambition är att myndighetens verksamhet ska påverkas så lite som möjligt under rådande omständigheter. Här nedan får du information om hur Isofs verksamhet i dagsläget påverkas.

Längre svarstider kan förekomma

Isofs rådgivning inom svenska, dialekter, finska, folkminnen, jiddisch, klarspråk, meänkieli, namn, romska och svenskt teckenspråk håller tills vidare öppet. Eftersom Isof för tillfället inte kan garantera full bemanning kan det dock ta längre tid än vanligt att få svar. Information om öppettider och kontaktuppgifter: Rådgivning.

Vi håller digitala evenemang

Isofs publika evenemang genomförs digitalt. Datum och information om kommande evenemang meddelas på Isofs webb www.isof.se samt i sociala medier.

Arkiven i Göteborg och Uppsala stängda för besök

Just nu gäller skärpta nationella råd och restriktioner som begränsar vår möjlighet att hålla arkiven öppna. Därför håller Isofs arkiv i Göteborg och Uppsala stängt tills vidare. När restriktionerna tillåter det öppnar vi åter våra arkiv för besök.

Vi förmedlar befintligt digitalt material, i den mån vi kan garantera bemanning. Kontakta oss gärna via våra avdelningssidor nedan om du har behov av ett visst arkivmaterial. Som vanligt svarar vi på frågor och bistår med råd och hjälp via telefon och e-post: Rådgivning

Arkivet i Göteborg: Avdelningen för arkiv och forskning i Göteborg (även frågor om tillgång till Isofs samlingar i Lund)

Arkivet i Uppsala: Avdelningen för arkiv och forskning i Uppsala (även frågor om tillgång till Isofs samlingar i Umeå)

Bokleveranser påverkas

Just nu gäller skärpta nationella råd och restriktioner som begränsar vår möjlighet att hantera bokbeställningar. Leveranstider dröjer längre tid än vanligt och vi har svårt att utlova exakta leveransdatum. Vi hoppas att detta inte ska påverka dig alltför mycket.

Publikationer

Uppdaterad 09 november 2021