• Huvudmeny

Coronaviruset och dess inverkan på vardagslivet i Sverige

Hur påverkar spridningen av det nya coronaviruset dig i din vardag? Nu samlar Isof in samtidsberättelser om hur människor i Sverige upplever coronapandemin.

Bildblock med en bild föreställande tomma butikshyllor, en bild på händer under en vattenkran, och en bild på händer som håller i handsprit. Foto:

Nyheterna om det nya coronaviruset har präglat vardagen och nyhetsrapporteringen under våren 2020. Virusets spridning har klassificerats som en pandemi av Världshälsoorganisationen (WHO). Olika insatser har gjorts runt om i världen för att förhindra och stoppa virusets framfart och spridningsmöjligheter. Den situation vi nu befinner oss i, med en sjukdom som drabbar människor världen över, där länder stänger sina gränser och vår rörlighet har begränsats kraftigt, är på många sätt unik och dokumenteras nu för framtiden.

I Institutet för språk och folkminnens arkivsamlingar finns nedtecknade minnen av sjukdomar och tidigare pandemier. Det kan handla om sägner som vittnar om stora katastrofer eller personliga erfarenhetsberättelser som beskriver förändrade livsvillkor eller händelser som etsat sig fast i minnet. Vi vill med den här webbfrågelistan fånga hur människor i Sverige upplever den pågående coronapandemin. Vi hoppas att du vill bidra med dina tankar och erfarenheter.

This questionnaire in English: The corona virus and its impact on everyday life in Sweden

Enkäten är avslutad, inga fler svar kan lämnas.
Uppdaterad 09 november 2021

Vi hanterar personuppgifter enligt dataskyddsförordningen.

Läs mer

Kontakt

Vill du bli intervjuad, vill du skriva dina svar i ett mejl eller har du frågor om projektet?

Du kan skicka ditt svar eller dina frågor direkt via e-post på adressen tommy.kuusela@isof.se.